Gluténmentes tortilla lisztkeverék; nem csak tortillához!
A BioTechUSA Tortilla Baking Mix lisztkeverék egy gluténmentes; vegán lisztkeverék; amelyből készíthetsz tortillát; de ha inkább a görög konyha áll hozzád közelebb; akkor a gyros alapját; a pitát is elkészítheted belőle.
A lisztkeverék alapja a rizsliszt; a napraforgómagliszt és a kukoricakeményítő; azonban; az élelmirost-tartalom növelése érdekében bambuszrostot és útifűmaghéjport is adtunk a keverékhez. A hozzáadott görögszéna magkivonat és az oregánó pedig fűszeres ízilágot kölcsönöz a kész tortillának vagy pitának.
Az elkészítéshez a lisztkeveréken kívül csak egy kis élesztőre; olajra és langyos vízre van szükséged. Egy alapos összedolgozás; pihentetés; és már sütheted is! A tölteléket; feltétet készíts kedvedre; ha pedig egy kis extra ízre vágysz; turbózd fel valamelyik Zero Sauce-szal!
*Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.
A fogyasztásra kész termék abban az esetben felel meg az állításoknak (gluténmentes; vegán; fehérjeforrás; élelmirostban gazdag); amennyiben a töltelék is megfelel.
Egy pita/2 tortilla tápanyag tartalma**:
**A felhasználási javaslatnak megfelelően elkészítve.
A Tortilla Baking Mix az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos; gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.
A tészta elkészítése: Mérj ki 75 g lisztkeveréket egy keverőtálba; majd adj hozzá 3 g porélesztőt; jól keverd el. Végül adj hozzá 62 g langyos vizet és 7 g olajat; alaposan gyúrd össze. Hagyd a tésztát meleg helyen (~27-30 C°) lefedve 30 percig kelni; majd lisztezett felületen gyúrd át újra.
Egy darab pita elkészítése: Nyújtsd ki a tésztát 12;5 cm átmérőjűre és 1 cm vastagságúra. 230 fokra előmelegített sütőben süsd a pita egyik oldalát 6-8 percig; a másik oldalát pedig 2-3 percig.
Két lap tortilla elkészítése: Nyújtsd ki a tésztát 24 cm átmérőjűre és 2-3 mm vastagságúra. Süsd a lapokat forró serpenyőben 2-3 percig. Elkészítés után fogyaszd el egy napon belül.
Szorosan lezárva; hűvös; száraz helyen tárold. Felbontás után 6 hónapon belül fogyaszd el.
Rizsliszt; napraforgómagliszt; kukoricakeményítő; bambuszrost; útifűmaghéjpor (Plantago ovata magból); étkezési só; csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói); görögszéna (Trigonella foenum-graecum) magkivonat; oregánó.
Tejet; tojást; szóját; földimogyorót; dióféléket; zellert; halat; rákféléket; puhatestűeket és kén-dioxidot tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült.
Tápérték adatok | |||
| 100 g porban | 1 pitában/2 tortillában | RI* (1 pitában/2 tortillában) |
Energia | 1341 kJ/319 kcal | 1310 kJ/312 kcal | 16% |
Zsír - amelyből telített zsírsavak | 4;1 g 0;8 g | 10 g 1;5 g | 14% 8% |
Szénhidrát - amelyből cukrok | 45 g <0;5 g | 33 g <0;5 g | 13% 0% |
Rost | 20 g | 15 g | ** |
Fehérje | 15 g | 13 g | 26% |
Só | 2;9 g | 2;2 g | 37% |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). **RI érték nincs meghatározva. |
BioTech USA Tortilla Baking Mix lisztkeverék - 600 g
Csak hívj a 06 52 249 499-es telefonszámon és kérdezz bátran, ha bármilyen információra van szükséged a JUDY szolgáltatásaival és termékeivel kapcsolatban. Szívesen segítek neked a megfelelő táplálékkiegészítő vagy edzőfelszerelés kiválasztásában.
Kérdések és válaszok BioTech USA Tortilla Baking Mix lisztkeverék - 600 g termékünkhöz:
Kezelhetjük az adataidat?
Alulírott, az "Elfogadom és küldöm" gomb megnyomásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.