Bezár
judy gym debrecen
   

JUDY GYM Tavaszi sporttáplálkozás kúrák - Fitness debrecen -

 

   

 
 

 

 

 
Kedves Vendégeink!
Sajnálatos módon a szigorú kormányrendeletek miatt mégsem tudjuk kinyitni előttetek ismét edzőtermünk kapuit!
Amint feloldják a korlátozást aktiváljuk a bérleteket és várunk vissza Titeket sok szeretettel!
Megértéseteket köszönjük!
Minden jót kíván és hamarosan vár vissza titeket: a Judy Gym csapata.

Szolgáltatásaink


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táplálék KiegészítőkEdzés-étkezési tippek


Étrendek

Protein Gusto recept ötletek

Receptek

Edzés tippek


extratel gsm
 
 
 

Keresés


A keresett fitness szolgáltatás vagy termék... A termékeket is beírhatod szóközzel elválasztva

Fitness debrecen - Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó:

debrecenjudyfitnessszemelyiedzoje, 1őő0+nevek, 2, l, 12 hour energy shock - 25 ml, eye, broccoli soup, love the burn kulacs - 750 ml shaker, maca pora, thermo and 7579a

Ingyen bérlet


ingyen havi női fitness bérlet játék Debrecenben minden héten csütörtökön 10.00 órakor...

Ha itt a legelső név a tiéd, és a mai dátum szerepel mellette akkor ma az ingyen havi fitness bérlet a Tiéd... 

Telefonálj, mert ha este 18.00-ig nem hívsz akkor 18.00 óra után már nem leszel jogosult az ingyen női fitness bérletre... 06 30/87 999 77 vagy 06 52/249 499
 
BÉRLET NYERTESEK:
 
Vadas Henrietta2021. 02. 25.
Toth Eszter2021. 02. 18.
Nagy Andrea2021. 02. 11.
Barkóczi Evelin2021. 02. 04.
Tóth Csabáné2021. 01. 28.
Fejes-Nagyfejeő Réka2021. 01. 21.
Balogh Beáta2021. 01. 14.
Szikszai Dorina2021. 01. 07.
Lukács Petra2020. 12. 31.
Kovács - Jasinka Cintia2020. 12. 24.

 

 

 

Fitness debrecen - - Tavaszi sporttáplálkozás kúrákTavaszi sporttáplálkozás kúrák

A sportolók táplálkozása és életmódja ma még sajnos nem áll megfelelő mértékben középpontban...

Ez részben abból fakad, hogy a sportolók eredményességét főképpen edzéseik minőségétől és mennyiségétől teszik függővé, és jó esetben másodlagosnak tekintik az életmódot illetve a táplálkozást, rossz esetben semmilyen jelentősséget nem tulajdonítanak neki. Részben azonban abból is, hogy gyermekkorban az edzőnek még semmilyen befolyása nincsen a gyermek táplálkozására, hiszen az a család magánügye.

Aztán a megszokott ételekről nagyon nehéz később lemondani, vagy azokat megváltoztatni. Külföldön már több helyen is kezdik felismerni, milyen mértékben növelhető a teljesítmény az edzések azonos minősége és mennyisége mellet is pusztán azzal, hogy a sportoló mást eszik, máshogyan él, lélegzik és gondolkodik.

Ezzel kapcsolatos cikksorozatunk első részében főként a fizikai, vagyis a táplálkozási résszel foglalkozunk. Azt sem a teljesség igényével, hiszen a téma kimeríthetetlen.

Ajánlunk sportolók számára tisztítókúrákat, megvizsgáljuk néhány étel hatását sportolói szemszögből, és ajánlunk egy-két kellemes receptet.

Mivel éppen tavasz elején járunk, és kóstolgatjuk az úgynevezett tavaszi fáradtságot, azzal kezdenénk, hogy mit tehetünk, ha ezt szeretnénk elkerülni.

A tavaszi fáradtság legnagyobb részben a téli hónapokban elfogyasztott ételekből lerakódott salakanyagok önkéntelen vérbeürülése, vagyis a szervezet védekezőmechanizmusa. A véren keresztül a méregtelenítő szervekbe jutva a szervezet megszabadulna mindezektől, és nagy mértékben segíthetjük és gyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha rendszeresen veszünk esténként szódabikarbónás forró lábfürdőt, ami a tavaszi megfázásoknak és influenzának is ideális ellenszere. Romolo Mantovani szerint „Csak egyetlen betegség létezik: a méreglerakódás.”
 
Kezdjük a tüdővel
 
A sportoló egyik legfontosabb szerve a tüdeje, hiszen, ha a tüdő rosszul működik, akkor az izmok nem jutnak elegendő oxigénhez, és ennek hatását mindenki átélte már. A tüdő fő ellenségei a hurutképző élelmiszerek (ha leszámítjuk a környezeti ártalmakat, élen a levegőszennyezéssel, és a szmoggal). Ezek az élelmiszerek csökkentik a tüdő kapacitását és a tüdő tisztító funkcióját. A hurut képzésében főszerepet kapnak a tej és a tejtermékek (sajt túró). Utánunk nyomulnak a sorban a húsok, halak, tojás, szója, proteinkészítmények, élesztő végül a hüvelyesek.
 
 
Ezzel szemben hurutoldó a hagyma, a gyümölcs, a zöldség, a héjában sült krumpli, a hársfatea, a bodzatea, illetve még a kakukkfű, édesgyökértea, eukaliptuszolaj kúra és a fokhagyma kúra is rendelkezik ezzel a hatással.

Az eukaliptuszolaj kúrát azoknak ajánlhatjuk, akik nem tudnak kivergődni az egymást követő náthákból és hurutos megbetegedésekből, ha szívesen kiváltanák a sportoló rémálmát az antibiotikumot, ami egyébként minden mértékben kerülendő, hiszen egyetlen antibiotikum kúra kipusztítja az immunrendszer alapjául szolgáló bélflóra nagy részét.

Tehát: Vegyünk valódi ausztrál eukaliptuszolajat. (Elérhető a bioboltokban.) Reggel és este egy mokkáskanál mézbe vagy juharszirupba eukaliptuszolajat cseppentünk. Első nap három cseppet, második nap négy cseppet naponta növeljük egy cseppel az ötödik napig (hét csepp), onnantól cseppenként csökkentjük három cseppig.

A sportoló másik eléggé nélkülözhetetlen szerve a csontozata.

Mit tehet a sportoló a csontjai épségéért? Ha rájött, hogy az „élet, erő, egészség”templomaként ránk tukmált tejből nemhogy nem szívódik fel a kalcium, de még le is rakódik a csontokra, akkor nyilván szívesen megszabadulna a felesleges tehertől, hiszen ha néhány gramm számít a kerékpárváz súlyában, akkor az a néhány gramm mész sem árt ha eltávozik, nem is beszélve a fájdalomról és egyéb akadályoztatásról, ami megkeserítheti a sportoló mindennapjait.

Ennek ideális ellenszere a mindenki által jól ismert, de nem eléggé elismert CITROM.

Ha elszánjuk magunkat erre a kúrára, akkor számíthatunk rá, hogy az eredményért cserébe bizony néhány dologról egy időre le kell mondanunk. Viszont a végén tiszta bársonyos bőr és remekül működő ízületek és csontok várnak. Csak kitartás!
 
 
A kúra egész ideje alatt növényi étrend ajánlott. Eszközök: Frissen préselt citromlé átszűrve (lehetőleg üvegfacsarót és műanyagszűrőt használjunk.)

A citrom levét étkezés előtt legalább fél órával hígítatlanul, magában fogyasszuk! Ha a fogainkat bántja, akkor szívószállal igyuk.

A kúra erősen tisztít, így számíthatunk kellemetlen tisztulási tünetekre: fejfájás, hányinger, szédülés, bőrkiütések, korábbi, gyógyszerekkel elnyomott betegségek tünetei. A növényi étrend azért fontos, mert vegyes étrend mellett a tisztulási tünetek sokszorosára fokozódhatnak.

Maga a kúra a következőképpen végzendő: Első nap reggel egy citrom leve. Második nap reggel és délben egy-egy citrom leve. Harmadik nap reggel, délben és este egy-egy citrom leve. Negyedik nap reggel kettő, délben és este egy-egy citrom leve, és így tovább fel egészen három-három citromig reggel, délben és este. Most jön a fekete leves. Tíz napon keresztül minden nap három-három citrom leve reggel délben este. Majd elkezdjük csökkenteni. Három reggel, három délben és kettő este. Ez már a tizenkilencedik nap. És így tovább egyesével levisszük, míg végül az utolsó napon reggel egyetlen citrom leve vár ránk.

Egészen elképesztő módon, mindazok, akik ezt a kúrát elvégezték, arról számoltak be, hogy bár a közbülső tíz nap alatt fogcsikorgatva nyomták le a három citromokat, de amikor a kúra végére értek, nem volt kedvük abbahagyni. A reggeli citromot még sokáig megtartották. Ez többek közt személyes tapasztalat is.

És ha már elhagytuk a modern tehéngyártás végtermékét, a hormonokkal és antibiotikummal terhelt, semmi hasznosat nem tartalmazó, tejporból visszakevert bolti tejet, akkor felvetődik a kérdés: Mi legyen helyette?

A válasz megint kézenfekvő: a MÁK. Vizsgáljuk meg egy kissé ezt a kizárólag ínyencségként ismert táplálékot. A mák 100 grammja 2255 KJ (537 kcal) energiát tartalmaz. Csak összehasonlításképpen: Baromfivirsli 832 KJ, csabai paprikás szalámi 2134 KJ, gépsonka 670 KJ, kenőmájas 1361 KJ, marhapörkölt 932 KJ, ponty 424 KJ, tehéntej 290 Kj, a márványsajt, a legmagasabb energiatartalmú sajt is csak kullog a nyomában 1970 Kj-jával.
 
 
Szegény angolszalonna is csak a méltatlan második helyett kaphatja meg a mák mögött: 2104 Kj. Megjegyzem, ha csak az energia lenne a cél, akkor a mogyoró és a pisztácia és a paradió még a császárhússal is versenyre kel a maguk majdnem 3000 Kj-jával.

De nézzük csak tovább a MÁKot. Fehérjetartalma 20,5 g. Vagyis a legtöbb húsnál magasabb, de még a sajtok is alig tudnak meglépni mellőle. Zsír tartalma 38,2 g. A húsok közül ezzel egyedül a sertésdagadó képes felvenni a versenyt. Szénhidráttartalma 23,9 g.

Sajna ebben a tekintetben a húsfélék mindannyian a megsemmisítő 0, valamennyivel tudnak csak versenybe szállni. Nyersrost tartalma 5,1 g, ami köztudottan a jó emésztés feltétele. Ez a bizonyos nyersrost az állati eredetű ételekben 0%-ban fordul elő.

A mák tehát egy egészen különleges, kiváló minőségű táplálék, amit a sportolóknak nagyon szem előtt kellene tartani. Szinte bármivel ehető, mert az édes ételekhez éppúgy fogyasztható, mint szendvicsekhez, főzelékekbe, péksüteményekbe, stb. Ha napi pár kanállal fogyasztunk belőle, nem kell félnünk, hogy túl kevés fehérjét vagy túl kevés energiát juttatunk a szervezetünkbe. Nem kell félnünk attól sem, hogy esetleg káros „mellékhatásai” lesznek, mert a narkotikumokat kizárólag a még éretlen mákból lehet elkészíteni. Az érett mákban nyoma sincs ennek a hatásnak.

Szeretném hangsúlyozni a táplálkozás szerepét a felkészülési és verseny időszakban. Nem mintha a regenerációs szakaszban nem lenne fontos, de akkor sokkal több rugalmasságot lehet hagyni az étkezésben. Ezzel és a megfelelő pihenéssel tudjuk maximálisan kihasználni az edzésekbe fektetett energiát. Sok esetben, ha felkészülés közben nem a várt eredményt érjük el, akkor nem a távon, intenzitáson kell változtatni, hanem a táplálkozáson és a pihenésen, hiszen maga az edzés erősít, készít fel a versenyekre, de edzeni, csak megfelelő szervezettel tudunk. Ez nemcsak a fizikai állapotunkat jelenti, hanem a lelkit és szellemit is! (Erről később még bővebben lesz szó.) Hosszabb távon az edzések közben megszerzett ismeret és tapasztalat, életünk egészét tekintve is komoly változásokat idéz elő – ezért is kell erre a lehető legtöbb figyelmet fordítani.

A terhelést növelve szembekerülünk azzal, hogy a táplálkozási tervünkön folyamatosan változtatni kell. A szervezet mindig jelzi mire van szüksége! Csak (még) nem mindig tudjuk ezeket a jeleket egyértelműen azonosítani. De a cél az, hogy ne a rögzült szokások és a (reklámok és a környezet által hosszú évek alatt rögzített) bevett gyakorlat vezessenek minket, hanem valóban a saját igényeink. Erre viszonylag hamar lehet rá lehet érezni, csak rendszeresen oda kell figyelni. Eleinte nehéz, azután egyre könnyebb.

Következik néhány étel, amelyek komoly segítséget jelenthetnek sportolás közben. Gyakran mondjuk, hogy szükség van reformokra, újdonságokra – de mivel nincsen mögötte tapasztalat, kell egy adag bátorság, hogy valóban nekilássunk és esetleg veszélyeztessünk akár egy egész versenyidőszakot. A köles egy ismert, ősi gabona – mégis csak madáreledelként használjuk, holott nagyon értékes és a sportolóknak (akárcsak a gyerekeknek) kifejezetten előnyös!

Dió

A legzsírosabb olajos mag, nagyon sok Omega-3 zsírsavval, amelyek nagyon fontosak a szervezet számára (az ismert táplálékkiegészítőkben főleg halolajokból származik). Alacsony az LDL koleszterin szintje (ezt hívják 'rossz' koleszterinnek) és ezenkívül gyulladáscsökkentő, antithrombotikus, véralvadás csökkentő, vérviszkozitást növelő, valamint védi az érbelhártyát. Mérsékeli az étkezést követő vérzsírszint-emelkedést is. Mivel nagyon magas energiatartalmú, ezért érdemes odafigyelni az elfogyasztott mennyiségre.
 
 
A legjobb nyersen vagy enyhén megpirítva magában, salátára szórva fogyasztani, de péksüteménybe sütve is nagyon kellemes tud lenni. Sütésnél, pirításnál könnyen megkeseredik a külső hártyája! Ideális esetben ezt érdemes lehúzni, de ehhez különlegesen sok türelem és némi idő kell.

Zab

A zab tartalmazza a legtöbb zsírt a gabonák közül, ezért is tartják ideális reggelinek. (100 g zab 6,8 g zsírt tartalmaz, míg 100 g csirkemell 1 g zsírt. De például a dió 100 grammja 57 g zsírt tartalmaz.) Rostja nagyon jót tesz a fogaknak. A zab segít szabályozni a vércukorszintet (ez sportolóknak különösen fontos) és csökkenti a koleszterinszintet. Ráadásul az elkészítés közben előforduló veszteséget is jobban viseli, mint a többi gabona. Kalcium, jód, foszfor, vas, E-vitamin, B-vitamin komplex tartalma különösen kedvező.
 
 
Fogyasztható kásának, müzlinek, péksüteménybe sütve, levesbetétként, főzelékekbe sűrítőnek.

Áfonya

Az áfonya gazdag C-vitaminban, B9 vitaminban, rostokban és karotinban. Legtöbb ezek közül a gyümölcs héjában található, és mint a legtöbb sötét színű gyümölcs, az áfonya is segít a rák valamint a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.
 
 
Szezonban érdemes kimenni az erdőbe, akár edzés közben, vagy családi programként, de az év többi részében aszalva vagy fagyasztva keverhetjük müzlibe, süteményekbe. Érdemes olyan energia, sport szeleteket keresni, amelyek tartalmaznak áfonyát.

Brokkoli

Nem új zöldség, de sportszempontból alul értékelt. Bővelkedik klorofillban és antioxidánsokban. A sötétzöld és sötét narancs növények (pl. sütőtök) nagy mennyiségben tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek a rák kockázatát csökkentik és segítenek a sejteknek normálisan működni (hiszen a rák tulajdonképpen a normális sejtműködés elfajulása). Ez pedig az intenzív edzések, versenyek közben fontos, ahol gyakori a komoly sejtroncsolódás.
 
 
Fontos, hogy lehetőleg frissen fogyasszuk ( akár nyersen is nagyon finom!) - mindig mossuk meg -, de mélyhűtöttből is lehet jó ételeket készíteni. Érdemes wokban, vagy legalábbis kínai módon 'kevergetve sütni'. Bambuszpárolóban elkészítve szintén fantasztikus ízeket kaphatunk, mert ez a fajta párolás őrzi meg leginkább az ásványi sókat.

Quinoa

A 'kvínoa' az egyik legalkalmasabb étel, amit egy állóképességi sportot űző ember fogyaszthat! Nagyon gazdag fehérje forrás, de jelentős mennyiségű B-vitamin, vas, kalcium, foszfor és rost található benne. Hatékonyságára bizonyíték, hogy az inka birodalom futárjainak alapvető tápláléka volt, de az Andokban élő hegyi törzsek közül napjainkban is többnek alaptápláléka.
 
 
Köztük a tarahumarák a legismertebbek a táplálkozáskutatásban, hiszen húst csak ünnepnapokon esznek, tejterméket, tojást egyáltalán nem – mégis rendszeresen tesznek meg egyhuzamban 150-200 km-t az Andokban, rendeznek 24-48 órás focihoz hasonló versenyeket. Bajnokaik nincsenek, de a külföldi kutatók feljegyeztek olyan 50 éves őslakost, aki 65 km-t az andoki terepen 12 km/h-s átlagsebességgel futott le. A fiatalok ennél gyorsabban és többet futnak. Emellett a legegészségesebb emberek közé tartoznak az egész világon.
 
- terepsport.hu, A cikk a VELO Magazin 2008/3. számában jelent meg -


(0 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innem látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Címkék: női fitness tippek, Tavaszi sporttáplálkozás kúrákMi a véleményed róla? Tavaszi sporttáplálkozás kúrák

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Tavaszi sporttáplálkozás kúrák

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Tavaszi sporttáplálkozás kúrák, Tavaszi sporttáplálkozás kúrák, női fitness tippek

 

 

női fitness debrecen
 
judy gym fitness terem debrecen

Üzenőfal


Fitness debrecen - ElejéreFitness debrecen - VisszaFitness debrecen - KövetkezőFitness debrecen - Végére

Szia! Zumba alakformál ,pilates vagy zumba rák vannak ?
Szia! Csoportos zumba Pilates alakformál rák vannak ?
Sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy edzes utan a zuhanyzot lehet hasznalni ?
Sziasztok! Tartotok kismama tornát?
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ki a zumba edző nálatok? Üdv: Timi
Szia! Igen, lehet, de csak a szabadidő zsebről
Üdv: Judy Gym
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy MKBs szépkártyával lehet nálatok bérletet venni?
Szia! Igen, van
Üdv: Judy Gym
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy van még nálatok az a bérlet ami 10:30tól 13:00ig érvényes és 4990 Ft?
Szia!
Aki még soha nem volt itt, annak esetleg az első nap a konditeremben nem ingyenes?
Fitness debrecen - ElejéreFitness debrecen - VisszaFitness debrecen - KövetkezőFitness debrecen - Végére


 
női fitness debrecen

Vélemények 
 
 
 
 

 

 
Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Fitness Debrecen Judy Gym Női Fitness Debrecen, táplálékkiegészítők fogyókúrás kiegészítők, torna eszközök, fitness terem, női torna, fodrászat Debrecen, manikür pedikür debrecen, ingyenes gyerekmegörző, ingyenes parkolás, szauna Debrecen, szolárium Debrecen, fitnesz és szépség szolgáltatások csak nőknek Debrecenben.  Judy Gym Női Fitness Terem Debrecen

 
 

Webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing

  |  Téma: Tavaszi sporttáplálkozás kúrák - Fitness debrecen -